lauantai 23. heinäkuuta 2016

Broileripiirakka

Viime ajat on menneet makeita leipoessa, joten pitkästä aikaa oli jonkin suolaisen vuoro. Tällä kertaa vuorossa broileripiirakka ja inspiraationa toimi yksi suosikkiblogeistani Unelmaa leipomassa.

Oma piirakkani on Hannan piirakkaa ehkä hitusen korkeampi ja täytteissä on sen verran eroa, että kinkun sijasta laitoin broileria.


POHJA 
100g kylmää normaalisuolaista voita
220g vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta (emmental)
1 kananmuna
(ripaus suolaa)

TÄYTE
noin 20 cm pala purjoa +öljyä paistamiseen
300 g palvikinkkua
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
120g smetanaa
1 dl juustoraastetta (emmental)
puolikas ruukku ruohosipulia/persiljaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
0,5 tl paprikajauhetta

KORISTEEKSI
tuoreita yrttejä

Valmista pohja: Laita kulhoon pilkottu voi ja vehnäjauhot. Nypi sormilla tasaiseksi taikinaksi. Lisää juustoraaste sekä kananmuna. Älä vaivaa, tee vain taikinasta kiinteää! Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte: Halkaise purjo pituussunnassa ja huuhtele puolikkaat hyvin. Pilko sitten ohueksi suikaleeksi ja kuullota pannulla öljyn kanssa. Jätä jäähtymään. Sekoita kerma, maito, smetana, juustoraaste ja munat keskenään. Pilko kinkku pieneksi ja lisää joukkoon. Lisää myös kuullotettu purjo ja hienonnetut yrtit ja mausteet. 

Kaulitse kylmettynyt taikina ohueksi levyksi ja painele se piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reinoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois reunoilta. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia kunnes pinnassa on kaunis kullanruskea väri ja piirakan täyte tuntuu melko kiinteältä ( keskusta saa olla hieman tutisevaa). Koristele halutessasi valmis piirakka tuoreilla yrteillä.


Kiitos Hannalle inspiroivasta ohjeesta, tämä tulee ehdottomasti olemaan yksi suosikkipiirakkapohjistani, täytteitä kun voi mielensä mukaan muutella!

♥: Lina




1 kommentti:

  1. Hienon piirakan teit! Totta, täytettä on helppo muokata oman maun mukaan! :)

    VastaaPoista