maanantai 11. heinäkuuta 2016

Jäätelöpipareita

Lupasin joku viikko sitten facebookissa, että palkitsen sen kuka keksii tälle blogille nimen. Voittajalle leipasin kesäisiä fantasiapipareita Mansikkamäki-blogin ohjeella. On hieman vielä meikäläiselläkin kehittymisen varaa kun katsoo Eben pipariteoksia! 


Pikeerin kanssa meinasi olla hieman ongelmaa. Ilmeisesti lämmin ilma ei oikein päässyt kuivattamaan pikeeriä niinkuin olisin sen halunnut kovettuvan. Laitoin kyllä sitruunamehua muutaman tipan. Mutta jos vertaa joulupipareiden koristeluun niin tämä oli huomattavasti juoksevampaa sorttia vaikka ohje olikin sama.

Fantasiapiparit

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria (vaniljasokeria)
1 tl manteliaromia tms., raastettua sitruunankuorta jne. (voi jättää pois)
6-6 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (voi jättää pois, jos käyttää esim. vähäsuolaista voita)

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi. 

3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).

4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia.

Ohje on siis täältä!

Pikeerin ohje on myös Mansikkamäeltä. Käytän tätä myös joulun aikaan piparkakkuteoksissa.

 Pipareiden ääriviivat ja koristelu:
1 valkuainen
3,5 dl tomusokeria
muutama tippa sitruunanmehua

Täyttöpikeeri:
1 valkuainen
2 1/2 dl-3 dl tomusokeria 
muutama tippa sitruunanmehua



Voittaja lähetti terveisiä että hyviä olivat olleet ja kumman nopeasti olivat lautaselta kadonneet! Kiva kun maistui!

Ps: Kiitos Mansikkamäen Ebelle inspiroivasta blogista ♥

♥: Lina




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti