keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kuningataroreojuustokakku

Kerrassaan sanahirviö tämä tuotos! Joka syntyi ikään kuin vahingossa. Teki mieli leipoa joten eikun tuumasta toimeen. Olin pyöritellyt mielessäni jo aiemmin juustokakkua. Pitkä aika edellisestä (tai no, helmikuu mutta..) joten hain jälleen inspiraatiota netistä.

Löysinkin googlettelemalla mukavan mansikkajuustokakun ohjeen, mutta koska kärsin aika-ajoin huono muistisuudesta tai hajamielisyydestä, unohdin ostaa mansikat. Vaikka ne ostoslistassa lukivatkin! No, pakastimesta löytyi onneksi kuningatarpussi (mustikkavadelmamansikka) joten se sai kelvata. Ja niinpä mansikkajuustokakku vaihtoi muotoaan kuningatarkakuksi.

Ohjeessa oli toisenlainen pohja, mutta itse tein tämän kakun pohjan oreoista. Ja koska oreot nyt vaan on in, niin pistin niitä vielä yksinkertaiseen koristukseenkin. Ensin ajatuksena oli jälleen marjat, mutta koska edellisissä kakuissa on lähes jokaisessa ollut marjoja, halusin vaihtelua. Ei sillä, kohta alkaa olla paras marjakausi joten tottakai sitä kannattaa hyödyntää!

Kuningatar-oreo-juustokakku


Ohje on napattu täältä, mutta omani oli hitusen erilainen.

Pohja:
200g oreoita
80g voita

Murskaa keksit ja sekoita voisula niihin. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte:
1 prk Valion maustettu mansikkarahka
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa 
350g marjoja (mustikka, vadelma ja mansikka)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, mansikkarahka ja soseutetut mansikat. Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Koristelu:
2dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata
oreoita
2,5 dl vispikermaa


Lina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti