keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Mansikkakakku x 2

Leivoin keväällä muutaman täytekakun eläkkeelle pääsevälle naishenkilölle. Täytekakkuja lähti läksiäisiin yhteensä kolme, joista tässä esittelyssä kaksi. Kolmas oli tuon ruusuisen kakun kanssa identtinen, mutta 4 munan kakku.


Pohjana tässä 8 munan kakku.

Mousset:

2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata
1½ liivatelehteä


2dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
130g maitosuklaata
1pss mariannerouhetta
1½ liivatelehteä 

Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaat mikrossa. Lisää suklaa kermatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Laita kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Lisää seos pikkuhiljaa kermavaahtoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Ohje on Kinuskikissalta, täältä!

Moussen lisäksi sivelin pohjiin ohuen kerroksen mansikkahilloa. Kostutus tapahtui ihan rasvattomalla maidolla.

Myös kermavaahtoon olen napannut hyväksi havaitsemani vinkin Kinuskikissalta, kiitos hänelle siitä!

Pursotettava kermavaahto

2½dl Vispikermaa
2tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta 

8 munan kakku

Koristeet halusin pitää erittäin yksinkertaisina. Koska löysin lähikaupastani ensimmäisiä suomalaisia mansikoita, halusin tietenkin hyödyntää niitä. Koska mansikka ja suklaa ovat kuin paita ja peppu niin mansikat saivat ylleen kuorrutuksen maito- ja valkosuklaasta.



Lina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti