keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Elämäni ensimmäinen sokerimassakakku

Huh miten jännitin tätä iltaa. Nyt tarvii jännittää vielä huomiseen, jotta näen selviääkö kakku hengissä yön yli.

Työkaverini palasi isyyslomalta töihin ja haluaa tarjota kakkua kollegoille. Niinpä pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni sokerimassakakun kimppuun. Olen käyttänyt sokerimassaa aiemminkin, mutta en ole koskaan kuorruttanut kokonaista kakkua sillä! Pelottavaa!

Koristeiden tekemisen aloitin jo maanantaina. Eilen tein vähän lisää ja odottelin kuivuuko koristeet tässä helteessä. Tänään pääsin viimeistelemään koristelun. Kyllä oikeasti pelotti tuleeko tästä mitään. Jääkaapissa oli varalta kermaa, jos olisi käynyt niin ettei sokerimassan kanssa leikkiminen onnistu. No, olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Paljon opin ja tajusin että paljon on oppimista. Mutta menkööt näin ensimmäiseksi kakuksi tämä.


Pohjana tässä viiden munan kakkupohja. 

Täytteenä käytin vadelmakermaa ja suklaatuorejuustokermaa.

3dl Flora Vispi
350g kotimaisia vadelmia
2rkl sokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma, sekoita soseutetut vadelmat sekaan. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe.

2,5dl Flora Vispi
200g suklaatuorejuustoa
2rkl sokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma. Sekoita sekaan tuorejuusto, sokeri ja vaniljakreemijauhe.


Koristeisiin en ole niin tyytyväinen. Välineistön puuttesta kärsien, vauva näyttää hyvin vahamaiselta. Siksi peitin tyypin peiton alle. Mutta tosiaan, tämä on ensimmäinen sokerimassakakkuni joten hyväksyn tämä tällä kertaa.

Olen "opiskellut" youtubea ja pinterestiä viikkotolkulla että varmasti tiedän mitä tämän kanssa tehdään ja miten toimia ja miten säilyttää. Nyt jännitetään miten tämä selviää yön yli jääkaapissa ja huomisen kuljetuksen. Peukut pystyyn!

♥: Lina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti