sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Texmexpiirakka

Mieheni löysi tässä taannoin koneella ollessaan ohjeen ja vihjaisi, että leipurin olisi hyvä jo vähän leipasta jotain. Näin lomalla ollessa olen todellakin lomaillut myös leipomisen kanssa, tosin se johtunee enemmän siitä että jos olisin jotain leiponut, niin niille ei olisi ollut syöjiä. Työssä käynnissä on se hyvä puoli että siellä uppoaa mikä tahansa. No, tästä tämä lähtee. Syksylle on monta mielenkiintoista kakkua tulossa.

Tein tällä kertaa piirakan, jonka kanssa meinasi mennä hermo. Muttei kuitenkaan mennyt! Ohje on nimellä Tacopiirakka (mutta en kyllä mihinkään niitä tacoja laittanut, maustetta kyllä!)



Texmexpiirakka:

1pkt valmista piirakkataikinaa
400g jauhelihaa
1 pss Santa Maria Taco Spice Mix Hot-mausteseosta
1prk Santa Maria Chunky Salsa Hot-kastiketta
3 kananmunaa
2 dl maitoa
2 tomaattia
2 rkl Santa Maria Red Jalapenoa
100g juustoraastetta

Voitele vuoka rasvalla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. 
Pistele pohjaan reikiä haarukalla, esipaista 175 asteessa noin 15 minuuttia. 
Ruskista jauheliha, lisää mausteseos ja salsa. Täytä piirakkapohja jauhelihatäytteellä. Sekoita kananmunat ja maito keskenään ja kaada täytteen päälle. Peitä tomaattiviipaleilla, jalapenoilla sekä juustoraastella. Uunissa 175 asteessa noin 45-60min.




Itse laitoin ohjeesta poiketen myös basilikaa ja munamaitoon puoli prk ranskankermaa.
Valmispiirakka taikinan valitsin, koska laiskotti. Mutta toista kertaa en sitä valitse. Hermot meni sen muotoilemiseen ja esipaiston jälkeen taikina oli vuoassa ihan ihmeellisesti. Niinpä jatkossa käytän vain hyväksi havaittuja piirakkataikinaohjeita. Note to self seuraavaan kertaan..

♥: Lina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti